Crafting

Zalig Kerstfeest

Het familiefeest bij uitstek: Kerstmis. En dit jaar was het al niet anders. We zouden onze ouders bezoeken, handig dat ze in dezelfde plaats wonen. Maandagmiddag deden we kerstinkopen (voor het grote kerstdiner bij Davids ouders), pakten onze spullen en de katten in en reden naar Hoogeveen.

Kerststal

Bij Herman en Ria aangekomen stond de zuurkoolovenschotel al voor ons klaar. Dat smaakte! Toen moesten we aan de slag. David ging met de computer bezig (volgens mij zoeken ze gewoon problemen op om te zorgen dat we vaker langskomen 😉 ), en ik ging de marinade maken voor de teriyaki. Daar ging nogal wat in: sojasaus, sake, mirin (chinese kookwijn), gember, bruine basterdsuiker en veel, heel veel knoflook. De biefstuk ging erbij en de afgedekte schaal werd op het balkon gezet, aangezien dat de koudste plek was naast de koelkast.

Rina

We overnachtten bij Jan en Rina, en de volgende ochtend zorgde ik voor een uitgebreid kerstontbijt. Lekker en gezellig, zoals eten moet zijn. Die middag bekeken we de foto's die Jan en Rina in Florida hadden gemaakt bij hun laatste bezoek, erg leuk om te zien. Vooral de foto's met Ruud en Elizabeth erop. En de filmpjes. David en ik gingen nog even onder de zonnebank en konden bijna niet meer onder de infraroodlamp uit komen.

Groente

Al snel was het tijd om de fondue voor te bereiden. We begonnen mooi op tijd en tafelden nog een tijd na. Het smaakte weer prima! Na het eten even afwassen, en, verrassing! The Sound of Music was op tv. Blijft toch een speciale film, romantisch, maar wel tegen een serieuze achtergrond (de tweede wereldoorlog). We praatten nog wat en toen waren we allemaal erg moe en we gingen lekker naar bed.

Jan

Op tweede kerstdag werden we verwacht bij Herman en Ria voor een kerstontbijt. We waren wat aan de late kant, maar Peter en Lilian waren er ook nog niet en Esther en David kwamen net uit bed, dus bij nader inzien waren we toch mooi op tijd. Het was erg leuk om iedereen weer te zien en te spreken. De middag ging ook best snel voorbij door alle verhalen. Ook hebben we nog een tijdje gebiljart in de gemeenschappelijke ruimte boven. De kinderen zouden voor het eten zorgen, dus we gingen allemaal vrij op tijd aan de kokerij. Peter en Lilian maakten het voorgerecht: appeltaartjes met roquefortkaas op een bedje van veldsla. Mmm!

Peter en Ria

Daarna kwam ons hoofdgerecht, teriyaki, en ook dat was goed gelukt. Esther en David waren al een tijd bezig met hun toetje, dus we waren benieuwd. Ze maakten gefrituurd ijs, dus bolletjes ijs in een deegjasje. Lekker en erg speciaal! De buurvrouw kwam nog even langs en dronk een kopje koffie met tulband (van Herman) mee. Tegen negen uur was het eigenlijk wel tijd om te gaan voor Peter en Lilian, en spontaan besloten David en ik om ook maar deze avond terug te rijden naar Den Haag. Dan hadden we ook nog wat aan de donderdag.

Peter en Lilian

We reden nog even langs Jan en Rina om dag te zeggen en wat spullen op te halen, en dronken nog een kopje thee, voordat we weer op Den Haag aan gingen. Tegen half een waren we thuis, en we sliepen als roosjes in ons eigen bed. De foto's van de kerstdagen kun je hier vinden en downloaden.

Esther en David

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Meilindis Creations